Πώς να χρησιμοποιήσετε φίλτρο μπλε φωτός στον υπολογιστή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε φίλτρο μπλε φωτός στον υπολογιστή σας.

Το μπλε φως από οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να σπάσει τον κιρκαδικό ρυθμό σας, το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα, μπορεί να οδηγήσει σε όλα τα είδη κόπωσης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το αντιμετωπίσετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φίλτρο μπλε φωτός για να αλλάξετε την παλέτα χρωμάτων της διαφήμισής σας. Ορισμένες από τις καλύτερες οθόνες έχουν τα δικά τους φίλτρα μπλε φωτός, αλλά υπάρχουν και πολλές λύσεις λογισμικού.

Τα Windows 1 0 και MacOS έχουν τα δικά τους φίλτρα μπλε φως και υπάρχουν και άλλες εφαρμογές τρίτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αν ψάχνετε για φίλτρο με μπλε φως για το smartphone σας, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές φιλτραρίσματος οθόνης και εφαρμογές που μπορείτε να κάνετε λήψη από το Google Play ή το iOS App Store.

Τι είναι αυτό; Πρόβλημα με το μπλε φως;

Ο λόγος για τον οποίο το μπλε φως πονάει είναι καθαρά βιολογικό. Ο ύπνος είναι μέρος του κιρκάδιου ρυθμού, του κύκλου των βιολογικών διεργασιών που καθορίζεται εν μέρει από την ποσότητα του φωτός και του σκοταδιού που το σώμα μας εκτίθεται. Στο πιο φυσικό περιβάλλον όπου εκτίθενται μόνο στο φως του ήλιου, οι αμφιβληστροειδείς μας αισθάνονται καθώς ο ήλιος κατεβαίνει και το περιβάλλον σκουραίνει. Αυτό προκαλεί στον υποθάλαμο μας να πει στο σώμα να παράγει μελατονίνη και άλλες ορμόνες ύπνου και να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος.

Όταν χρησιμοποιούμε τεχνητό φωτισμό για να παρατείνουμε την ημέρα μας, το σώμα μας γίνεται σύγχυση και διαταράσσονται τα διάφορα σήματα ύπνου. Ακόμη χειρότερο είναι το μπλε φως που εκπέμπεται από τους λαμπτήρες φθορισμού και τα φώτα των οδηγήσεων – όπως στις διάφορες οθόνες των συσκευών μας. Ως αποτέλεσμα, είμαστε πιο επιφυλακτικοί και παράγουμε ακόμα λιγότερη μελατονίνη.

Γι ‘αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς ένα φίλτρο.

Windows 10

Η Microsoft έχει προσθέσει ένα χαρακτηριστικό όριο μπλε φως στα Windows 10 στην ενημερωμένη έκδοση δημιουργών, η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017. Αυτή η λειτουργία αναφέρεται ως «νυχτερινή λυχνία» και μετατοπίζει την οθόνη των Windows 10 στην εμφάνιση θερμότερων χρωμάτων που μειώνουν την ποσότητα του μπλε φωτός.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας νυχτερινής όρασης είναι μια απλή διαδικασία. Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων μεταβαίνοντας στο παράθυρο αναζήτησης Windows 10 πλαίσιο αναζήτησης ή πατήστε το πλήκτρο Windows και το «X» και στη συνέχεια κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις».

Βήμα 2: Επιλέξτε «Σύστημα» από το μενού.

Βήμα 3: Επιλέξτε «Εμφάνιση» από το αριστερό μενού, αν δεν υπάρχει ήδη

Ενεργοποιήστε το «Nightlight». Mark Coppock / Ψηφιακές τάσεις Mark Coppock / Ψηφιακές τάσεις Για να ρυθμίσετε τη λειτουργία Nightlight, Οι επιλογές διαμόρφωσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης της νυχτερινής λυχνίας, ρύθμισης της θερμοκρασίας χρώματος ενώ είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία και προγραμματισμού της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της νυχτερινής λυχνίας. Mark Coppock / Ψηφιακές τάσεις Mark Coppock / Ψηφιακές τάσεις Για να ρυθμίσετε το πρόγραμμα Ενεργοποιήστε την επιλογή Schedule Night Light. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να ενεργοποιήσετε το νυχτερινό φως στο ηλιοβασίλεμα και να απενεργοποιήσετε την ανατολή – αυτό καθορίζεται αυτόματα από την τοποθεσία σας – είτε μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα χειροκίνητα κάνοντας κλικ στο «Set Hours» και επιλέγοντας πότε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία , Όταν ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για πρώτη φορά, θα παρατηρήσετε άμεση αλλαγή χρώματος. Μετά από λίγο, τα μάτια σας προσαρμόζονται στην αλλαγή και θα πρέπει να είναι λιγότερο παρεμβατικά. Ωστόσο, εάν μειώσετε την ποσότητα του μπλε φωτός, η λειτουργία νυχτερινής όρασης θα περιορίσει τις επιπτώσεις της καθυστερημένης χρήσης του υπολογιστή Windows 10. Μπορεί να είναι πιο εύκολο για εσάς να κοιμηθείτε και ο ύπνος μπορεί να είναι βαθύτερος και πιο ήρεμος. MacOS Ξεκίνησε για πρώτη φορά στο iOS, η Apple κυκλοφόρησε το MacOS MacOS Night Shift στο MacOS Sierra τον Μάρτιο του 2017. Όπως συμβαίνει με τα Windows 10, η δυνατότητα είναι εύκολη να ενεργοποιηθεί και να ρυθμιστεί το γούστο σας. Βήμα 1: Ανοίξτε τις «Προτιμήσεις συστήματος». Βήμα 2: Επιλέξτε «Εμφανίζει» και κάντε κλικ στην καρτέλα «Νύχτα Shift». Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο με μπλε φως στο pc mac macos “/> Mark Coppock / Ψηφιακές τάσεις Στη σελίδα Ρυθμίσεις, μπορείτε να διαμορφώσετε πότε η λειτουργία νυχτερινής βάρδιας τρέχει αυτόματα μέχρι την επόμενη αυγή την επόμενη μέρα και ρυθμίστε τη θερμοκρασία χρώματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το MacOS κατά το ηλιοβασίλεμα και την ανατολή ανάλογα με την τοποθεσία σας ή μπορείτε να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα. “/> Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο με μπλε φως για λειτουργία νυκτερινού βήματος Επιλογή “/> Mark Coppock / Ψηφιακές τάσεις Mark Coppock / Ψηφιακές τάσεις

Όπως με τη λειτουργία νυχτερινής λυχνίας των Windows 10, τα χρώματα της οθόνης γίνονται θερμότερα Μειωμένη ποσότητα μπλε φωτός. Δοκιμάστε το για να δείτε αν βελτιώνει τις συνήθειες ύπνου σας και είστε πιο υγιείς, πιο παραγωγικοί και γενικά πιο ευτυχισμένοι χρήστες Mac.

Εναλλακτικές λύσεις τρίτων

F.lux – Δωρεάν για Windows, MacOS Για πλατφόρμες Linux, το f.lux είναι ένα εργαλείο φιλτραρίσματος που παρακολουθεί τον ήλιο στο περιβάλλον σας για να διασφαλίσει τη θερμοκρασία χρώματος των οθονών σας αντιστοιχεί στην τοπική ένταση φωτός. Προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης για εφαρμογές πλήρους οθόνης (έτσι ώστε τα παιχνίδια και η επεξεργασία φωτογραφιών να μην παραβιάζονται αδικαιολόγητα) και μπορεί ακόμη και να ενσωματωθεί σε έξυπνα συστήματα φωτισμού, εάν θέλετε να βελτιστοποιήσετε αυτόματα τον φωτισμό του δωματίου σας. Iris mini – Το Iris Mini είναι μια πραγματικά ελαφριά εφαρμογή φίλτρου με μπλε φως. Δεν διαθέτει περιβάλλον χρήστη, κουμπιά ή επιλογές συγχύσεων. Μπορείτε να ρυθμίσετε μόνο το χρώμα των οθονών σας για να προστατεύσετε τα μάτια σας από την αντανάκλαση και το επιβλαβές μπλε φως. Εάν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε με το χέρι, αλλά η αυτόματη λειτουργία παρακολουθεί τη θέση του ήλιου σε σχέση με την τοποθεσία σας και προσαρμόζει αυτόματα το χρώμα της οθόνης ανάλογα.

Πηγή: howtotechglitz.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λιγα λογια για την smrepairs

H SMREPAIRS παρέχει γρήγορες, εγγυημένες επισκευές για όλες τις φορητές σας συσκευές, υπολογιστές, εγκατάσταση κυκλώματος για κάμερες ασφαλείας, συναγερμούς, δορυφορικά συστήματα κεραίες και ενοικίαση βιντεοπροβολέων κτλ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Αρτεμισιας 75 Και Κεραμου γωνία 71408 Ηράκλειο, Κρήτης

6945 028 519
smrepairs.gr@gmail.com

Ωράριο λειτουργίας
Δευτ. - Παρ. 09:00 - 18:00